Zvezdnik Real Madrida je bil nekoč tik pred prestopom v Arsenal, toda legendarni Arsene Wenger ni prižgal zelene luči

Odlični vezist je nekaj tednov preživel v Londonu in spoznal Alexisa Sancheza, potem pa se je Wenger odločil za nakup Granita Xhake.

Uredništvo
9. september 2023

Federico Valverde je bil pred leti blizu prestopu v londonski Arsenal. (Foto: Marca)

Fede Valverde je pomemben član Real Madrida in velja za enega najboljših vezistov na svetu. Prav lahko pa bi ga danes spremljali v angleški Premier League. Že pred leti ga je namreč v svoje vrste skoraj pripeljal londonski prvoligaš Arsenal, ki mu je tedaj poveljeval legendarni Arsene Wenger. Toda Urugvajec ni dočakal prestopa med topničarje.  

Kljub temu, da se je nekaj tednov mudil v Londonu na preizkušnji in spoznal tudi člane prve ekipe. Pogodbe ni dobil v podpis, Arsenal je tisto leto ekipo okrepil s Xhako, Valverde pa se je moral vrniti v Peñarol. Kasneje je dočakal prestop v Real Madrid in hitro dokazal, da gre za dragulja, do danes pa je za kraljevi klub zbral več kot 200 nastopov.  

“Pri Arsenalu takrat potem nisem dobil pogodbe, mi je pa v zelo lepem spominu ostal Alexis Sanchez, ki je takoj pristopil do mene in mi v tistih nekaj tednih zelo pomagal. Bil sem nihče, on pa je bil eden redkih, ki so me zelo lepo sprejeli. Bil sem zelo mlad in še danes sem mu zelo hvaležen. Poleg tega pa je tudi fantastičen nogometaš.”