Zvezdnik Španije in Real Madrida: 'Yamal? Navil mu bom ušesa, ker ne pomaga dovolj v obrambi!'

V taboru Španije pred prvo tekmo evropskega prvenstva vlada zelo dobro in sproščeno vzdušje. V soboto bo La Roja igrala proti Hrvaški.

Uredništvo
12. junij 2024

Dani Carvajal (Foto: Getty Images)

Španska reprezentanca bo v soboto odigrala svojo prvo tekmo v skupinskem delu evropskega prvenstva, čaka jo snidenje s Hrvaško. Španci tudi tokrat razpolagajo z izredno močno zasedbo, ki jo strokovnjaki vidijo v krogu favoritov za naslov prvaka, te dni pa se marsikaj vrti okoli 16-letnega dragulja Lamina Yamala, ki bo najmlajši igralec Eura.

Zelo spretni in hitronogi napadalec Barcelone na zelenicah navdušuje kljub mladosti in preseneča tudi svoje soigralce v reprezentanci.

"Ko sem bil jaz star 16 ali pa 17 let, sem se veselil naslova prvaka v mladinski ligi prvakov z Real Madridom, on pa bo pri teh letih igral s člani na evropskem prvenstvu! Hkrati seveda že igra za člansko ekipo Barcelone ... zelo je dober igralec, ampak moral mu bom naviti ušesa, ker mi ne pomaga dovolj v obrambi (smeh)," pravi Dani Carvajal.

Carvajal je izkušeni bočni branilec, ki ima za seboj odlično sezono na klubski ravni, z Real Madridom je postal prvak La Lige in lige prvakov. Pričakuje se, da bosta oba z Yamalom igrala pomembni vlogi za Španijo na Euru, kjer se bo La Roja v skupinskem delu pomerila tudi proti Albaniji in Italiji. Poleg tega sta letos oba v zelo dobri formi.

Dani Carvajal je bil izbran za najboljšega posameznika na tekmi finala lige prvakov, ko je Real Madrid premagal Borussio iz Dortmunda.