Zvezdniški medijski prestop: Gary Lineker je šokiral s svojo odločitvijo

LaLIgaTV, televizijski kanal, ki v Veliki Britaniji servira tekme španske La Lige, je dobil veliko in odmevno pridobitev. Njihove vrste je okrepil najbolj znan britanski televizijski nogometni voditelj Gary Lineker.

Uredništvo
30. julij 2021, 11:07

Gary Lineker je prestopil na LaLigaTV. (Foto: Getty Images)

Gary Lineker velja za najbolj prepoznavnega, vplivnega in prodornega nogometnega voditelja v Angliji, zato so bili številni precej razočarani nad njegovo odločitvijo, da zapusti delo pri BT pri pokrivanju tekem lige prvakov in se posveti bolj osebnim strastem kot je denimo spremljanje njegovega Leicester Cityja po vsej Evropi.

Danes je v Angliji močno odjeknila novica, da je Lineker dobil novo zadolžitev, in sicer je prestopil na LaLigaTV – televizijski kanal, ki je posvečen obravnavanju španskega nogometa.LaLiga TV je kanal, ki je v lasti španske La Lige, zato je prihod Linekerja precej jasen poskus namere, da španski nogomet okrepi svoj položaj na britanskem televizijskem trgu. Točna narava Linekerjevih zadolžitev še ni znana, britanski mediji pa predvidevajo, da bo prevzel vodenje oddaj o španskem nogometu.

Lineker je velik ljubitelj španskega nogometa, kot igralec pa je med letoma 1986 in 1989 v Barceloni preživel tri leta in v tem času na 103 tekmah v španskem prvenstvu dosegel 42 zadetkov. Linekerjev atribut je tudi znanje španskega jezika.