Aluminij in Koper na tekmi v dveh delih brez zmagovalca

Danes je bil odigran preostanek tekme šestega kroga med Aluminijem in Koprom, ki je bil pred desetimi dnevi prekinjen zaradi hudega neurja.

Uredništvo
13. oktober 2020, 10:01

Aluminij
1 : 1
100 gledalcev
Sod.: Bojan Mertik

Koper
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Luka Petek, Lovro Grajfoner (od 77. Roko Prša), Tilen Pečnik (od 65. Mihael Klepač), Lucas Mario Horvat, Jure Matjašič (od 80. Marko Maletić), Alen Krajnc (od 81. Nemanja Jakšić), Aljaž Ploj, Marcel Čermak (od 78. Do-hyun Kim), David Flakus Bosilj.Koper: Ivan Vargić, Aleksander Rajčevič, Matej Palčič, Žan Žužek, Dare Vršič (od 67. Claudio Spinelli), Timotej Dodlek, Bojan Knežević (od 90. Žan Bešir), Nardin Mulahusejnović (od 82. Luka Vekić), Stefan Stevanović (od 69. Nikola Krajinović), Maks Barišić, Tilen Mlakar (od 68. Darko Mišić).

Foto: uradna spletna stran kluba

Obračun med Aluminijem in Koprom je pred desetimi dnevi že po četrt ure igre prekinilo močno neurje, danes pa je bila tekma, ki se je po uri začela v 17. minuti, naposled končana. S tem se je končal tudi debi Staše Špur, ki se bo v zgodovino slovenskega nogometa vpisala kot prva ženska sodnica, ki je kot pomožna sodnica sodila na tekmi prve slovenske lige.

Koper je v prvem polčasu dvakrat nevarno zapretil preko nekdanjega člana Maribora Nardina Mulahusejnovića, prav bosanski napadalec pa je v 39. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi.

Aluminij je izenačil že v tretji minuti nadaljevanja, ko je z roba kazenskega prostora natančno meril Jure Matjašič, isti igralec pa je imel v nadaljevanju polčasu nato še dve zaključna strela v okvir vrat Ivana Vargića. Koper si je v 66. minuti skorajda zabil avtogol, kasneje pa je gostom s Primorske veselje ob strelu Mulahusejnovića preprečila prečka. Že v sodniškem dodatku je imel žogo za zmago Luka Vekić, a je Janžekovič na koncu dobro posredoval po strelu iz bližine.