Končana je še ena serija, prvi poraz Domžal po 14 tekmah

Nogometaši Domžal so tik pred daljšim premorom doživeli prvi poraz v spomladanskem delu sezone in prvega po kar 14 zaporednih krogih brez poraza. Sodil jim je Aluminij, ki je z zmago Celjane pahnil v 'rdečo cono'.

Uredništvo
13. marec 2021, 5:47

Aluminij
1 : 0

Sod.: Matej Jug

Domžale
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Renato Pantalon, Gašper Pečnik, Armin Djerlek (od 65. Alen Krajnc), Luka Petek, Aljaž Krefl, Klemen Bolha (od 64. Nik Marinšek), Tilen Pečnik (od 89. Jan Majcen), Haris Kadrić (od 85. Filip Jauk), Marcel Čermak.Domžale: Ajdin Mulalić, Janez Pišek (od 87. Tibor Gorenc-Stanković), Gregor Sikošek, Andraž Žinič, Marko Martinović (od 72. Benjamin Markuš), Zeni Husmani, Tamar Svetlin (od 88. Emir Saitoski), Jošt Urbančič (od 62. Matej Podlogar), Mattias Kait, Arnel Jakupović, Dario Kolobarić.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Nogometaši Aluminija so boj za obstanek v ligi vzeli zelo resno in tik pred daljšim premorom v slovenskem državnem prvenstvu močno popravili svoj položaj na lestvici. Zmago proti Bravu so nadgradili še s tremi točkami proti Domžalam, ki so na drugi strani doživele prvi poraz po kar 14 tekmah in s tem tudi prvega v drugem delu sezone.

Kmalu po začetku tekme je bilo vroče v domačem kazenskem prostoru, saj so Domžale zapretile po akciji iz kota, pri tem pa je domači vratar Janžeković trčil v vratnico in potreboval zdravniško pomoč. Edini zadetek na tekmi je padel že precej zgodaj, ko je po akciji Čermaka in Kadrića v polno zadel srbski bočni branilec Nemanja Jakšić.

Gostje so nato poskušali prek Mattiasa Kaita in Janeza Piška, a je obakrat posredoval vratar Janžekovič. Pet minut pred koncem polčas je svoj prvoligaški prvenec skoraj dočakal nekdanji velik up beograjskega Partizana Armin Djerlek, a je njegov strel  vratar Domžal Ajdin Mulalić izbil v kot.

V drugem delu je bilo dogajanje bolj skopo, pobudo pa so imeli gostje, ki so zapretili preko Arnela Jakupovića in Mateja Podlogarja. Ob koncu tekme bi lahko Domžale iztržile vsaj točko, toda Podlogar je bil že v sodnikovem dodatku dvakrat nezbran. Prvič je poskusil s "škarjicami", a je šla žoga čez vrata, drugič pa po podaji Gregorja Sikoška, ko je bil le kakšen meter pred vrati, a ni bil natančen.


 
adplus-dvertising