Celjani razbili Triglav, neustavljivi Vizinger prehitel Vukušića

Celjani so s petimi 'hrvaškimi' goli v gosteh poteptali Triglav, nadgradili triumf proti Mariboru in se v velikem slogu zavihteli tik pod vrh prvenstvene lestvici. Dario Vizinger je novi prvi strelec lige.

Uredništvo
8. marec 2020, 4:53

Triglav
0 : 5
700 gledalcev
Sod.: Rade Obrenović

Celje
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
 
 
0 : 4
 
0 : 5
Triglav: Jalen Arko, Žan Kumer (od 63. Gašper Udovič), Žan Luka Kocjančič (od 51. Veron Šalja), Erik Gliha, Armin Čerimagić, Marten Wilmots, Reno Wilmots, Marko Gajič, Žan Rogelj, Qendrim Hasanaj (od 46. Berat Beciri), Luka Majcen.Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel (od 82. Rok Štraus), Advan Kadušić, Denis Marandici, Mitja Lotrič, Žan Benedičič (od 65. Domantas Antanavicius), Luka Kerin (od 77. Karlo Plantak), Dario Vizinger, Ivan Božić.
Nogometaši Celja so zmago proti Mariboru nadgradili z goliado v Kranju, kjer so gostiteljem nasuli kar pet zadetkov in se v velikem slogu zavihteli na drugo mesto prvenstvene lestvice. Dario Vizinger je s hat-trickom prevzel vodstvo na lestvici strelcev z 18 goli, po zmagi Celja pa je Maribor padel celo na četrto mesto prvenstvene lestvice.

Celjani so bili že v prvem polčasu popolni gospodarji dogajanja na igrišču v Kranju, prvi zadetek pa so dosegli že v 11. minuti, ko je po dvojni podaji z Mitjo Lotričem v polno zadel Vizinger. Drugi zadetek je padel dobrih petnajst minut kasneje, ko je domači vratar Jalen Arko v kazenskem prostoru zrušil Lotriča, z bele točke pa je bil uspešen še drugi Hrvat v napadu Celja Ivan Božić.

V drugem polčasu se slika ni spremenila. Celjani so še naprej prevladovali, tretji zadetek pa so dosegli v četrti minuti nadaljevanja, ko je po predložku Denisa Marandicija z glavo zadel Vizinger. V 64. minuti je četrti celjski gol dosegel Božić po novi asistenci Marandicija, končni izid tekme pa je v 81. minuti postavil izjemni Vizinger, ki je po predložku iz kota zadel v polno. Lotrič je danes na svoj račun vpisal dve asistenci in je tako s skupno devetimi asistenci prvi asistent lige.
loading...