Celjski pohod po Prvi ligi Telemach se je zaustavil po šestih krogih, Riera s predstavo v drugem polčasu ne bo zadovoljen

Koprčani so v drugem polčasu presenetili in uspeli zaustaviti uspešno serijo visokoletečih Celjanov.

Uredništvo
17. september 2023

Koper
1 : 1

Sod.: Rade Obrenović

Celje
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
Koper: Jan Koprivec, Maj Mittendorfer, Franjo Prce, Mark Pabai, Novak Tepšić (od 46. Bede Amarachi Osuji), Andraž Ruedl (od 47. Ramazan Orazov), Luka Vešner Tičić (od 73. Gabriel Groznica), Nik Omladič (od 83. Enej Jelenič), Michael Pavlović, Maks Barišić, Timothé Nkada (od 58. Ahmed Ankrah).Celje: Matjaž Rozman, Žan Karničnik, David Zec, Klemen Nemanič, Nino Milić (od 62. Edmilson), Egor Prutsev (od 80. Damjan Vuklišević), Tamar Svetlin (od 24. Julien Lamy), Mario Kvesić (od 79. Nino Kouter), Mark Zabukovnik, Aljoša Matko, Luka Bobičanec.

Mario Kvesić je nocoj prispeval zadetek za Celje. (Foto: nkcelje.si)

Prvi polčas mini derbija kroga Prve lige Telemach ni pretirano presenetil. Celjani so hitro prevzeli pobudo in bili nevarnejši od Kopra, v 16. minuti je prevlado z golom za 1:0 kronal Kvesić. Izkoristil je bistro podajo Karničnika, med dvema branilcema Kopra, in lepo zadel za prednost. Domača ekipa je bila nekajkrat sicer v nevarnih napadih, toda manjkala je zadnja podaja – ali pa natančnost v zaključkih.  

Izpostaviti gre strel Barišića v 25. minuti, ko se je z lepo obrambo izkazal vratar  Rozman, po udarcu Pabaija z razdalje pa je žoga zletela mimo vratnice. Ob polčasu je bilo na Bonifiki 1:0 za Celje. Koprčani so v nadaljevanje krenili z Osujijem in Orazovom namesto Tepšića in Ruedla. Prvi del drugega polčasa ni bil pretirano napet. Vodstvo Celja ni bilo ogroženo, Koper pa je bil nekoliko čvrstejši v obrambi.  

Predvsem smo spremljali strele z razdalje na obeh straneh. Okoli 70. minute smo doživeli nalet Kopra, padel je tudi gol Orazova, toda Kazahstanec je bil v prepovedanem položaju, ostalo je pri 1:0. Celjani kar naenkrat niso bili več najbolj prepričljivi. Dišalo je po golu Kopra, v 82. minuti je Rozman branil nevaren strel Barišića z bližine! Sijajna obramba celjskega vratarja, Koprčani so že videli gol. 

V 89. minuti pa so ga vendarle dosegli! Zakuhala sta ga rezervista! Enej Jelenič je podal v sredino, Bede Osuji pa se je izkazal z akrobatskim strelom in prelisičil Rozmana za 1:1! V sodnikovem dodatku so bili Koprčani bližje zadetku za zmago, toda ostalo je pri rezultatu 1:1 – velika točka za Koper. Na drugi strani pa trener Riera ne bo zadovoljen s tem, kako so Celjani popustili v zaključku pomembne tekme. 

 

 

Standings provided by Sofascore