Gorica ne zmore prvoligaškega ritma, proti Sežani je doživela visok poraz

Povratek Gorice bo kot vse kaže kratkoročne narave. Goričani so s porazom proti Sežani še enkrat več dokazalli, da je v tem trenutku prva liga zanje prehud zalogaj.

Uredništvo
15. marec 2021, 9:02

Gorica
0 : 3

Sod.: Slavko Vinčič

Tabor Sežana
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
0 : 2
 
0 : 3
Gorica: Darko Marjanović, Nejc Mevlja, Matija Širok, Tine Kavčič, Adis Hodžić (od 61. Edin Šehić), Matija Kavčič, Johan Chinwendu Nkama (od 66. Žan Vipotnik), Til Mavretič, Tjaš Begić (od 62. Etien Velikonja), Rok Grudina (od 60. Goran Cvijanovič), Lamin Colley.Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Erik Salkič, Marko Ristić, Mihael Briški, Antoine Makoumbou (od 71. Tom Alen Tolić), Kevin Doukoure Grobry (od 91. Žiga Ovsenek), Dominik Mihaljević, Leon Sever (od 58. Marko Krivičić), Fahd Richard Ndzengue Moubeti (od 70. Dino Stančič), Aldair (od 59. Christos Rovas).

Foto: Uradni facebook profil kluba

Gorica je danes lovila nujno potrebne točke proti Sežani, a je doživela hladen tuš in si z visokim porazom še dodatno zakomplicirala že tako izjemno neugoden položaj. Devet krogov pred koncem sezone ima Gorica za devetim mestom kar osem točk zaostanka, zato bi bilo v tem trenutku bržčas še najbolj gotovo reči, da je največje upanje Gorice za obstanek v morebitni razširitvi lige oziroma nepripravljenosti klubov iz druge lige, da bi prevzeli njeno mesto.

Sežana je bila nevarnejša že v prvem delu igre, ko sta nevarno zapretila Aldair in Dominik Mihaljević, a so v prvem polčasu mreže še obmirovale.

V peti minuti nadaljevanja se je Gorici ponudila velika priložnost za vodstvo, ko je po prekršku Briškega nad Colleyjem sodnik Slavko Vinčič dosodil najstrožjo kazen. Streljal je Til Mavretič, nekdanji reprezentant Jan Koprivec pa je njegov strel uspel ubraniti. Sežana je povedal v 64. minuti, ko je po podaji Grka Rovasa zadel Fahd Ndzengue, ki je sam prišel pred goriška vrata. Pozneje so pritiskali Novogoričani, večinoma niso bili nevarni, v 81. minuti pa je do strela z glavo prišel Žan Vipotnik, ki je za malo zgrešil cilj.

Pet minut pred koncem tekme je po neodločnosti domače obrambe Rovas zadel še sam, v sodnikovem dodatku pa je po prekršku Edina Šehića nad Mihaljevićem sam prevzel odgovornost z bele točke in s svojim drugim zadetkom postavil končni izid tekme.
 
adplus-dvertising