Konec za Sežano! Gol Velikonje je Sežano poslal v drugo ligo, Gorico pa v dodatne kvalifikacije

Gorica je na tekmi, ki je neposredno odločala o obstanku v ligi, premagala Sežano in si tako izborila nastop v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev lige.

Uredništvo
19. maj 2023

Gorica
1 : 0

Sod.: Rade Obrenović

Tabor Sežana
1 : 0
 
 
 
Gorica: Uroš Likar, Ahmed Ankrah, Vahid Selimović, Zvonimir Petrović (od 83. Luka Baruca), Darko Hrka, Steven Juncaj (od 83. Tino Agić), Bernard Karrica (od 72. Žan Leban), Dario Kolobarić, Etien Velikonja (od 59. Alessandro Ahmetaj), Tilen Mlakar, Alen Krajnc.Tabor Sežana: Jan Koprivec, Thadée Kaleba (od 16. Aleksandar Zeljković), Denis Kouao, Mihael Briški, Jakoslav Stanković (od 46. Mark Selišar), Adrian Zeljković, Tom Alen Tolić, Alen Korošec, Sacha Marasović (od 84. Fahd Ndzengue), Luka Šušnjara, Žiga Ovsenek (od 62. Mark Pabai).

Gorica (Foto: ND Gorica)

Usoda je poskrbela, da sta se v  zadnjem krogu prvenstva pomerili ekipi, ki sta neposredno odločali o tem, katera bo prvoligaški status reševala v dodatnih kvalifikacijah in katera se bo preselila v drugo ligo. Na koncu so z 1:0 slavili Goričani, ki se bodo tako v dodatnih kvalifikacijah pomerili z Aluminijem, varovanci Dušana Kosića, ki se je še pred nekaj leti s Celjem veselil naslova prvaka, pa se selijo v nižji razred tekmovanja.

V Sežani se bodo še dolgo lahko tolkli po glavah zaradi dveh akcij v prvih desetih minutah tekmah, ko so imeli na pladnju kar dva zadetka. Že takoj po začetku tekme je Jakoslav Stanković z las zgrešil okvir vrat, osem minut kasneje pa se je pred goriškim vratarjem Urošem Likarjem znašel Luka Šušnjara, ki velike priložnosti ni znal izkoristiti. Šušnjara je imel nekaj minut kasneje novo priložnost, ko je z leve strani kazenskega prostora poskušal z lobom, žoga pa je zletela nad prečko domačih vrat.

Gorica ni pokazala veliko, a je vseeno prišla do vodstva. V kazenskem prostoru je Stanković s prekrškom zaustavil Zvonimirja Petrovića, z bele točke pa je bil natančen kapetan Etien Velikonja, ki je tako dosegel enega najpomembnejših golov v majici Gorice. 

Po dobri uri igre so imeli gostje novo lepo priložnost, ko je po prostem strelu z glavo meril Adrian Zeljković, še enkrat več se je izkazal Likar. Sežana se je vse do konca krčevito borila – Sežana je za obstanek danes sicer potrebovala zmago – v sodnikovem dodatku pa je preko Mihaela Briškega zapravila še zadnjo veliko priložnost za zadetek.