Aluminij je v Ljudskem vrtu pokazal zobe, Maribor bo pomnil predvsem Mlakarjevo nerodnost

Aluminij je prekinil niz neuspehov proti Maribor in danes v Ljudskem vrtu osvojil točko. Vijoličasti leto končujejo kot jesenski prvaki, pred Olimpijo imajo tri točke prednosti.

Uredništvo
20. december 2020, 6:20

Maribor
2 : 2

Sod.: Mihael Antić

Aluminij
 
0 : 1
1 : 1
 
 
1 : 2
2 : 2
 
 
 
 
 
 
 
Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Ilija Martinović (od 52. Luka Uskoković), Špiro Peričić, Andrej Kotnik (od 61. Rok Kronaveter), Jan Repas, Denis Klinar, Rudi Vancaš Požeg, Amir Dervišević (od 76. Blaž Vrhovec), Jan Mlakar (od 62. Aljoša Matko), Jasmin Mešanović.Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Nemanja Jakšić (od 85. Aljaž Krefl), Luka Petek, Do-hyun Kim, Roko Prša, Jure Matjašič (od 88. Jan Majcen), Alen Krajnc (od 63. Gašper Pečnik), Aljaž Ploj, Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 86. Tilen Pečnik).

Foto: pigac.si

Aluminij je bil doslej hvaležen gost v Ljudskem vrtu, vendar je s spremembo trenerja (prišel je Oskar Drobne) ekipa očitno zadihala. V Mariboru se je začelo po taktu domačih, ki so preko Klinarja že v uvodnih minutah ogrožali Janžekoviča. V 11. minuti pa neverjetna situacija, ki Janu Mlakarju ne bi smela biti v ponos. Napake v gostujoči obrambi so mu na nogo pripeljale žogo, ki bi jo iz neposredne bližine moral samo potisniti v gol, a je reagiral skrajno nerodno - brez gola!

V 22. minuti so gostje to kaznovali. Po odbitku je žogo v mrežo poslal Flakus Bosilj. Maribor je hitro odgovoril, preko Jana Repasa, ki je zadel z 18 metrov. Aluminij je drugič danes povedel v 30. minuti, s prostega strela je atraktiven gol dosegel Prša. Pred odhodom na odmor je Maribor izenačil, z glavo je zadel Rudi Požeg Vancaš. V 43. minuti se je strela še mariborska prečka, zadel jo je Krajnc. 

Mariborčani so ob polčasu menjali, vstopil je Uskoković, za njim pa še Kronaveter. Dervišević je v 59. minuti močno udaril proti golu, Janžekovič pa se ni pustil premagati. Mariborčani so poizkušali preko Mešanovića in tudi preko rezervista Matka, vendar brez uspeha. V drugem polčasu tako nismo videli nobenega gola, ostalo je, potem ko je Janžekovič zaustavil vse strele gostiteljev, pri izidu 2:2 iz prvega dela igre.