Maribor na tekmi neverjetnih preobratov premagal Domžale

Maribor se je proti Domžalam kar dvakrat znašel v zaostanku, kljub temu pa je vselej našel moč in navdih za preobrat(e), ki ga je na koncu pripeljal do zelo pomembne zmage.

Uredništvo
7. november 2020, 7:40

Maribor
4 : 3

Sod.: Roberto Ponis

Domžale
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
2 : 1
 
 
2 : 2
 
2 : 3
3 : 3
 
4 : 3
 
Maribor: Ažbe Jug, Martin Milec, Nemanja Mitrovič (od 46. Aljoša Matko), Špiro Peričić, Jan Repas, Rudi Vancaš Požeg, Blaž Vrhovec (od 86. Amir Dervišević), Aleks Pihler, Rok Kronaveter (od 90. Jasmin Mešanović), Denis Klinar, Jan Mlakar.Domžale: Ajdin Mulalić, Damjan Vuklišević (od 74. Gregor Sikošek), Janez Pišek (od 91. Nick Perc), Gaber Dobrovoljc, Sven Karić, Denis Adamov, Senijad Ibričić, Tamar Svetlin, Tonči Mujan (od 82. Slobodan Vuk), Dario Kolobarić, Matej Podlogar.

Foto: pigac.si

Maribor je šele prvič v letošnji sezoni zmagal na drugi prvenstveni tekmi zapovrstjo, za razliko od gostovanja v Kidričevem pa je moral za zmago proti Domžalam preživeti pravo dramo. Domžalčani, ki so se v zadnjih tednih ukvarjali predvsem s štetjem okužb in karantenami, so v Ljudskem vrtu dvakrat povedli, a se je Maribor uspel vrniti v igro in se je z zmago na vrhu lestvice izenačil s Koprom in Olimpijo.

Začetek tekme je nakazal na nove težave v domačih vrstah, saj so gostje povedli že v 11. minuti, ko je po natančni podaji Svena Šoštariča Karića zadel mladi domžalski up Dario Kolobarić, ki je žogo zabil pod prečko. V prvem delu igre, v katerem še ni dišalo po takšni goliadi, je imel po napaki Ažbeta Juga Kolobarić še eno lepo priložnost za zadetek, a je Jug napako popravil in preprečil najhujše.

Maribor je izenačil že v prvem resnejšem napadu v drugem polčasu, ko je po natančni podaji Martina Milca zadel Rudi Požeg Vancaš. V 54. minuti je Maribor že vodil, ko je po podaji Vancaša Požega dobro reagiral Jan Mlakar in po strelu z obrata premagal Ajdina Mulalića.

Veselje je trajalo le štiri minute, ko je Tonči Mujan streljal z leve strani, Jug pa je na prvi vratnici izpustil žogo in bil najbolj odgovoren za izenačujoč zadetek gostov. V 66. minuti je sledil nov preobrat in novo vodstvo Domžal, ko  se je v gneči najbolje znašel Karić in Domžale popeljal v vodstvo s 3:2.

Na podoben način, kot so Domžalčani drugič povedli, so domači drugič izenačili, ko se je v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel Špiro Peričić.

To še ni bilo vse. Pet minut pred koncem rednega dela se je rezervist Aljoša Matko sam znašel pred Mulalićem in zadel, akcija pa bo bržčas dvigovala še nekaj prahu, saj so bili v domžalskem taboru prepričani, da je Matko zadetek dosegel iz prepovedanega položaja. Do konca sta imeli ekipi še po eno priložnost, toda strela z glavo Mlakarja in Kolobarića nista prinesla nove spremembe izida.