Nezrela Olimpija je v višjem ritmu zdržala le kratek čas, Maribor je čakal, dočakal in v Ljubljani zmagal

Derbi dveh povsem različnih polčasov na Stožicah je nocoj razveselil navijače Maribora. Pa tudi Celja.

Uredništvo
17. april 2024

Olimpija
1 : 2
6345 gledalcev
Sod.: Vlado Močnik

Maribor
1 : 0
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
1 : 2
 
 
Olimpija: Maribor:

Maribor je v drugem polčasu prišel do popolnega preobrata v Ljubljani. (Foto: pigac.si)

Na ljubljanskih Stožicah sta Olimpija in Maribor odigrala že 156. slovenski večni derbi. Bolje so v srečanje krenili gostitelji, ki so povedli že v šesti minuti. Šlo je za lepo akcijo Ljubljančanov, na koncu pa je Lasickas s kakovostno podajo v kazenski prostor zaposlil Nemanjo Motiko, ki je žogo brez težav potisnil v mrežo za 1:0. Bil je povsem neoviran.

Tudi sicer so bili zmaji v prvem polčasu konkretnejši, so pa imeli tudi Mariborčani zrelo priložnost, ko je Arnel Jakupović zadel prečko.

V nadaljevanju je Maribor prestavil v višjo prestavo, spremljali smo obratno sliko kot v prvem polčasu in zgodaj so Štajerci dvakrat zapretili, toda ostalo je 1:0. Taktični popravki trenerja Šimundže ob odmoru so odklenili igro Maribora v napadu.

Gostje so izenačili v 65. minuti. Olimpija je Mariborčane izredno slabo pokrila, zlahka sta v kombinirala Repas in Jakupović v kazenskem prostoru. Do strela je prišel Iličić z bližine, vratar Vidovšek je branil, odbil pa samo do veterana Soudanija, ki je žogo pospravil v mrežo za 1:1. Na tej točki se je zdelo, da so vijolični postali favoriti za nov paket treh točk.

V 69. minuti se je to potrdilo. Lasickas je bil izključen zaradi zelo nevarnega štarta, skupil jo je Karić in Maribor je imel igralca več.

Maribor je do vodstva prišel v 77. minuti. Iličić je imel veliko prostora, podal je na rob kazenskega prostora, tam je sprožil Repas. Žoga se je med letom odbila od Ratnika in končala v mreži za 2:1! Olimpija je med odmorom očitno ostala v slačilnici.

Derbi se je končal z 2:1, Maribor je prišel do lepe zmage v Ljubljani in se Olimpiji približal na lestvici, Zeljković pa je na trenerski klopi zmajev doživel svoj drugi poraz na obračunih z največjim rivalom.

 

Standings provided by Sofascore