Po hudi drami: Maribor je osvojil drugo mesto, Koper je spet brez možnosti za Evropo ostal v zadnjem krogu!

Zgodba se je za Koper ponovila, kanarčki so tudi letos brez možnosti za uvrstitev v Evropo ostali v zadnjem krogu sezone. Mariborčani bodo sezono končali na drugem mestu.

Uredništvo
19. maj 2024

Koper
1 : 1
2500 gledalcev
Sod.: David Šmajc

Maribor
1 : 0
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
Koper: Maribor:

Maribor je sezono v Prvi ligi sklenil na drugem mestu, Koper pa na petem. (Foto: pigac.si)

Koprčani so danes v zadnjem krogu sezone Prve lige gostili Maribor, borili so se za četrto mesto, ki bi jih lahko popeljalo v evropske pokale za prihodnjo sezono. Na drugi strani pa bi lahko Štajerci danes potrdili 2. mesto na lestvici. Začelo se je bolje za Koper, domača ekipa je povedla v 12 minuti po zelo spretni podaji Luke Vešnerja Tičića s strani.

Na oddaljenejši vratnici je žogo pričakal napadalec Wisdom Sule in z bližine zadel za 1:0! Maribor se je vrnil še v prvem polčasu.

Po kotu je do odbitka v kazenskem prostoru prišel alžirski veteran Hilal Soudani in z bližine spretno zadel za izenačenje na 1:1. S tem rezultatom sta se ekipi odpravili na odmor, v prvem polčasu je bil Maribor za odtenek konkretnejši tekmec.

V nadaljevanju sta si obe ekipi pripravili kar nekaj zrelih priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Na drugi tekmi je Bravo povedel proti Olimpiji in slika se je zdela že precej črna za Koper, ki bi v primeru zmage Šiškarjev nujno potreboval zmago nad Mariborom, da bi osvojil četrto mesto in morebitno pot v Evropo in v zadnjih minutah je Koper pritisnil.

Sledil je še nerazumljivo dolg podaljšek - 9 minut ... v osmi le tega pa še enajstmetrovka za Koper! Toda VAR jo je razveljavil! Kakšna drama v zaključku! Na koncu je vendarle prišlo do remija ob rezultatu 1:1 in Maribor si je zagotovil drugo mesto!

Koprčani pa so ostali praznih rok, Bravo je namreč porazil Olimpijo v Stožicah in si priboril četrto mesto, ki ga bo morda vodilo v Evropo.

 

Standings provided by Sofascore