Večni derbi: Maribor se je spogledoval s fiaskom, Olimpija na koncu do zaslužene zmage

Olimpija je nocoj že petič zaporedoma v ljubljanskih Stožicah porazila Maribor, ki za prvim mestom zdaj z odigrano tekmo več zaostaja za pet točk.

Uredništvo
16. september 2023

Olimpija
2 : 1
5380 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Maribor
1 : 0
 
 
 
 
 
 
 
2 : 0
 
 
2 : 1
 
 
 
 
Olimpija: Matevž Vidovšek, Marcel Ratnik, David Sualehe (od 89. Aljaž Krefl), Jorge Silva, Ahmet Muhamedbegović, Diogo Pinto (od 76. Mustafa Nukić), Ivan Posavec, Nemanja Motika (od 83. Saar Fadida), Agustin Doffo, Rui Pedro (od 76. Marko Brest), Pedro Lucas (od 76. Peter Agba).Maribor: Ažbe Jug, Luka Uskoković, Andraž Žinič, Ignacio Guerrico, Mark Strajnar (od 46. Marko Božić), Max Watson (od 46. Nemanja Mitrovič), Marin Laušić, Marcel Lorber (od 75. Josip Iličić), Blaž Vrhovec (od 83. Behar Feta), Jan Repas, Erico Castro (od 46. Xhuliano Skuka).

Olimpija je nocoj nadigrala Maribor. (Foto: pigac.si)

Prvi večni derbi v sezoni 2023/24 se je začel v zelo visokem ritmu, v prvih 20 minutah smo pospremili po dve lepi akciji na obeh straneh, toda Rui Pedro in Castro se nista izkazala v zaključkih. Prišlo je tudi do kratke prekinitve, na zelenico so s tribun prileteli predmeti. Še naprej smo spremljali dobro tekmo, Olimpija pa je bila izrazitejša in po številnih obetavnih akcijah je v 34. minuti tudi povedla.  

Sualehe je poslal predložek na oddaljenejšo vratnico, Rui Pedro pa je z glavo lepo zadel za 1:0! Po golu je Olimpija nanizala še številne priložnosti, ki so ostale neizkoriščene, ali pa je sijajno posredoval vratar Jug. Maribor ni uspel sestaviti napada v zadnjih minutah prvega polčasa, Olimpija je bila dominantna in tudi zasluženo vodila ob odmoru – glede na potek dogajanja bi lahko bila razlika višja. 

V nadaljevanju je bil Maribor čvrstejši, toda priložnosti si niso pripravili. Olimpija ni bila tako nevarna kot v prvem polčasu, kljub temu pa je imela vse pod nadzorom. V 65. minuti je padel gol za 2:0! Silva je podal s prostega strela, na drugi vratnici je bil neoviran Ratnik, ki je lepo povišal prednost zmajev. Toda že štiri minute kasneje se je veselil Maribor! Laušić je z glavo zadel po podaji Božića!

Lepo je vtekal, poslal predložek v sredino, tam pa je neoviran Laušić z glavo zadel za 2:1. Tekma se je spet razživela, Skuka je v 73. minuti zapravil obetavno priložnost za Maribor! Na drugi strani je Olimpija hitro povezala več obetavnih napadov, toda ostalo je pri 2:1. Nova lepa zmaga Olimpije nad svojim največjim rivalom, Mariborčani pa imajo vse večje težave in nocoj četa trenerja Krznarja ni blestela.

 

- Prva liga Telemach, 8. krog:

OLIMPIJA 2:1 MARIBOR
Rui Pedro 34., Ratnik 65.; Laušić 69.
Stadion: Stožice. Sodnik: Matej Jug.

Olimpija: Vidovšek, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe (93. Krefl), Doffo, Posavec, Diogo Pinto (od 75. Brest), Motika (od 83. Fadida), Rui Pedro (od 75. Nukić), Pedro Lucas (od 75. Agba).

Maribor: Jug, Žinič, Watson (od 45. Mitrović), Uskoković, Strajnar (od 45. Božić), Vrhovec (od 83. Feta), Lorber (od 75. Iličić), Guerrico, Laušić, Repas, Castro (od 65. Skuka).
 

Standings provided by Sofascore