Vombergar odrešil neprepričljivo Olimpijo

Olimpija je z dvema poznima goloma Andresa Vombergarja premagala Gorico, ki je tako prvi del sezone sklenila že s sedmim zaporednim porazom.

Uredništvo
19. december 2020, 8:00

Olimpija
2 : 0

Sod.: Andrej Žnidaršič

Gorica
 
 
 
 
 
 
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
Olimpija: Žiga Frelih, Marko Perković (od 78. Miral Samardžić), Goran Milović, Eric Boakye (od 45. Matic Fink), Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Mihail Caimacov (od 62. Adrian Zeljković), Djordje Ivanović (od 83. Enrik Ostrc), Luka Marin, Mario Kvesić (od 84. Jan Andrejašič), Andrés Vombergar.Gorica: Uroš Likar, Matija Širok, Tine Kavčič, Adis Hodžić (od 80. Leon Marinić), Nejc Mevlja, Matija Kavčič, Johan Chinwendu Nkama, Goran Cvijanovič (od 65. Semir Smajlagić), Rok Grudina, Etien Velikonja (od 72. Lamin Colley), Mathias Oyewusi (od 73. Tjaš Begić).

Foto: pigac.si

Olimpija, znova v začetni formaciji s tremi branilci, se je v Stožicah kar precej mučila z Gorico. Gostje so pokazali kar nekaj ambicij in so tudi zapretili Frelihu. Že v 11. minuti so domači težje zadihali, ko je poizkusil Mevlja. Pa tudi po pol ure igre, ko se je v priložnosti znašel Velikonja. Pri Olimpiji sta bila še najbolj nevarna Kvesić in Ivanović, predvsem slednji, vendar je Likar dobro posredoval.

Takoj na začetku drugega polčasa priložnost za goste. Prosti strel z desne strani je z levico izvajal Velikonja, žoga je oplazila živi zid in postal nevarna za gol, Frelih jo je uspel odbiti. Nekaj minut pozneje je bilo še bolj nevarno, Kavčič je z glavo meril ob vratnici, Frelih se je raztegnil, a je na vratnici na svojo srečo imel čuvaja Matica Finka, ki je izbil. Frelih je danes dobro opravil svoje delo, premagati se ni pustil niti Oyewussiju. 

Tako je Olimpija v zadnji del tekme prišla z razigranim vratarjem. Vombergar, ki sicer opravi precej dela brez žoge, je s prvim strelom opozoril nase. V 72. minuti pa je izkoristil podajo Pavlovića. V 80. minuti je zadel še drugič danes, tokrat po podaji Kvesića in Olimpija se je rešila. Prepričljiva pa znova ni bila.