Zakon bivših: Elšnik in Brest sta potopila Aluminij, Ljubljančani so prišli do nove visoke zmage

Nekdanja mladinca Aluminija sta bila danes vpletena pri štirih zadetkih za Olimpijo, Kidričani niso imeli prav nobenih možnosti na domačem stadionu.

Uredništvo
24. februar 2024

Aluminij
0 : 4

Sod.: Aleksandar Matković

Olimpija
 
0 : 1
 
0 : 2
 
 
 
0 : 3
 
0 : 4
 
 
Aluminij: Olimpija:

Odlična predstava kapetana Olimpije, Timi Max Elšnik je imel prste vmes pri štirih golih. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Že na prejšnjem srečanju Aluminija in Olimpije smo pospremili pravo golijado in tudi tokrat so bili zmaji precej razpoloženi pred vrati Kidričanov, ki so ob odmoru zaostajali že s 3:0. Ljubljančane je v vodstvo popeljal kapetan Timi Max Elšnik, nekdanji mladinec Aluminija, izkazal pa se je s strelom z glavo po predložku, ki ga je z leve v kazenski prostor poslal Sualehe.

Tri minute kasneje je na 2:0 povišal Florucz. Akcija je tekla po levi, Elšnikov strel je bil blokiran, potem pa je iz ozadja Florucz zlahka zadel.

Aluminij je zapretil v 25 minuti, ko je Jovan udaril z razdalje, toda Pintol je obranil. Sledil je kot, kjer je bilo spet nevarno za Olimpijo, ki pa ni klonila. Pred odmorom so gostje zadeli že tretjič. Predložek je poslal Silva, Elšnik pa je v sredini podstavil nogo za 3:0.

V drugi polčas je Olimpija krenila z Vallom Jankovićem, ki je zamenjal Sualeheja in po zelo dolgem času dobil novo priložnost v dresu Ljubljančanov. Prvi so v nadaljevanju zapretili Kidričani, toda v 65. minuti je bilo že 4:0, Aluminiju je spet zabil njegov nekdanji član. Tokrat je bil Elšnik asistent, z odličnim strelom z razdalje pa se je izkazal krilni napadalec Marko Brest.

V 77. minuti je rezervist Nemanja Motika nevarno sprožil s prostega strela, Aluminij je rešila prečka. Dobrih pet minut kasneje je Pedro Lucas zapravil situacijo 1 na 1 z domačim vratarjem. Rezultat se ni več spremenil, 4:0 in nova lepa zmaga Olimpije v gosteh.

Naslednji krog bo ponudil derbi vrha lestvice Prve lige med Olimpijo in Celjem, Aluminij pa bo gostil Muro, ki jo po novem vodi Tonči Žlogar.

 

Standings provided by Sofascore