Olimpija je z izborom novega trenerja mladincev stopila na žulj tretjeligašu

"Ta Olimpija ni vredna svojega imena!"

V tretjeligašu Brinje Grosuplje so zelo razočarani nad ravnanjem Olimpije, ki je po premestitvi Roberta Pevnika na mesto trenerja članske ekipe vodenje mladincev zaupala dosedanjemu trenerju Grosuplja Goranu Stankoviću.

Uredništvo
12. januar 2019, 6:55

Foto: uradna spletna stran kluba

Mladinsko ekipo Olimpije je v prvem delu letošnje sezone vodil Robert Pevnik, ki je bil pred tednom dni premeščen na mesto trenerja članskega moštva, njegovega naslednika pa so Ljubljančani našli v bližnjemu Grosupljemu in sicer je delo dobil dosedanji trener tamkajšnjega tretjeligaša NK Brinje Grosuplje Goran Stanković.

V klubu razumejo odločitev dosedanjega trenerja članske ekipe, da sprejme izziv pri aktualnih državnih prvakih, veliko bolj pa so razočarani nad načinom, kako je Olimpija Stankovića odpeljala iz kluba.

"Ob tem pa moramo izraziti veliko razočaranje nad aroganco vodilnih ljudi Olimpije, slovenskega državnega in pokalnega prvaka. Ti so v zadnjem mesecu v svoje vrste vabili dva trenerja našega kluba. Najprej vodjo mladinskega pogona, ki je ponudbo zavrnil. Stanković jo je sprejel in mu želimo vse najboljše in veliko uspeha.

To pa ne spremeni dejstva, da bi pričakovali od Olimpije kot priznane slovenske športne znamke več načelnosti, etike in korektnega odnosa. Nihče izmed predstavnikov Olimpije v tem času ni stopil v stik z vodstvom našega kluba in izrazil zanimanje za naša trenerja, ki sta imela s klubom sklenjeni profesionalni dolgoročni pogodbi. Oba sta nas sicer o zanimanju drugega kluba nemudoma obvestila, to dovolj pove o njuni korektnosti in še več o pomanjkanju pravega odnosa s strani Olimpije.

Zavedamo se športne veličine Olimpije, a v smislu odnosov do manjših, okoliških klubov je pokazala zelo zahrbten in svojega imena nevreden odnos. Konec koncev v kadetskem moštvu Olimpije igrajo trije igralci, ki so produkt grosupeljske nogometne šole, kar pomeni, da smo za kadetsko ekipo zeleno-belih ustvarili več igralcev, kot pa Olimpija sama,
" so zapisali na spletni strani Grosupljega.